Activiteit

Inspiratiesessie toezicht houden bij het kwaliteitskader verpleeghuiszorg, wat vraagt dat van de rvt?

16 maa
Tijd: 15:00 tot 17:00
Type: Bijeenkomst
Soort: Online

Hoe kan de raad van toezicht bijdragen aan het bieden van goede zorg? In deze online inspiratiesessie krijgt u als toezichthouder handvatten en inspiratie bij het maken van afwegingen en bij het voeren van de dialoog met elkaar én met de organisatie over het realiseren van goede zorg en het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. 

In de bijeenkomst sluiten we aan bij de publicatie ‘Reisgids voor toezichthouders bij het kwaliteitskader en doen we u de uitnodiging een vergelijkbare reis te maken. 

De publicatie ‘Reisgids voor toezichthouders bij het kwaliteitskader verpleeghuiszorg’ is in juli 2020 is verschenen. De reisgids doet verslag van een zoektocht van een expertgroep naar hoe een rvt betekenis kan geven aan het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. De expertgroep onder voorzitterschap van Laurent de Vries was hiertoe uitgenodigd door de Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in Zorg en Welzijn (NVTZ) en het ondersteuningsprogramma Waardigheid en trots op locatie.

Nico van Weert geeft een introductie


De online sessie bestaat uit 2 delen: 

Wat zijn de ervaringen van collega-toezichthouders die deze reis al maakten? En waarom raden zij u een vergelijkbare reis aan? We introduceren de 3 thema’s uit de publicatie:  
1. Het nieuwe tegemoet treden (persoonsgericht); 
2. Bewust afwegen (lerende organisatie); 
3. Verbinden (context). 

Daarna wisselt u in kleine groepen kennis en ervaringen uit.  U wordt geïnspireerd door ervaringen van anderen en gaat naar huis met nieuwe ideeën over toezien op de kwaliteit van verpleeghuiszorg.
De sessie wordt begeleid door 2 auteurs van de reisgids: Sandra Dahmen (Waardigheid en trots op locatie) en Monique Wijnties (NVTZ). 

Voor wie: leden van raden van toezicht in de vvt-sector 

De expertgroep over de nieuwe rol voor rvt: ‘We komen uit een wereld waarin vastlag hoe het moet. Het gaat er nu om dat je zelf met je eigen omgeving uitvindt wat het goede is om te doen. Dat is een verschuiving voor de rol van een raad van toezicht. Het hangt ervan af of jij met je omgeving in staat bent om uit te vinden wat die rol nu is. Om er in de dialoog met elkaar uit te komen, in plaats van te kijken naar wat er is voorgeschreven.’  

Datum, tijd, aanmelden 

De inspiratiesessie vindt online plaats. Deelname is kosteloos. 

  • Datum: donderdag 16 maart 2021 
  • Tijd: 15.00 – 17.00 uur 

Meld u aan via het online inschrijfformulier. 

Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Themabank
Zoek+Vind
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen