Activiteit

Governance Colleges

11 maa
Tijd: 15:00 tot 17:30
Type: Bijeenkomst
Soort: Online

Kwaliteit van zorg door Goed Bestuur:
De aantrekkingskracht van samen verbeteren

Op donderdag 11 maart 2021 vindt een nieuwe editie plaats van de Governance Colleges voor Goed Bestuur, die de NVTZ samen met de NVZD en Avicenna organiseert. Het thema van deze editie is ‘Kwaliteit van zorg door Goed Bestuur: de aantrekkingskracht van samen verbeteren’. Vanwege de corona maatregelen die in ons land gelden, zal deze editie online plaatsvinden. De online editie start om 15.00 uur en duurt tot circa 17.30 uur.

Centraal deze middag staat het medio 2020 gelanceerde aangescherpte kader Goed Bestuur van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Dit document biedt handvatten voor zorgorganisaties om de kwaliteit, veiligheid, toegankelijkheid en betaalbaarheid van zorg verder te verbeteren. De uitdagingen lijken paradoxaal. De grote spanning op ons gezondheidssysteem qua zorgbehoefte ten opzichte van de beperkte financiële middelen en bemensing is een voorbeeld hiervan. Voor zorgbestuurders en intern toezichthouders een dagelijkse uitdaging. Drs. Ivo Brughmans gaat over deze paradoxen, en vooral over het omgaan ermee, met u in gesprek.

Er valt een wereld te winnen door goed bestuur. NZa en IGJ zoeken naast hun middelen van handhaving naar andere manieren om samen met de zorginstellingen verbeteringen te realiseren. Zij willen juist het veld opzoeken om gezamenlijk en in dialoog dilemma’s bespreken, agenderen en oplossingen verkennen. Beide partijen komen daarom tijdens deze Governance Colleges aan het woord.

Sprekers:

  • Drs. Ivo Brughmans, filosoof en managementconsultant Over: Paradoxaal Leiderschap voor goed bestuur
  • Mr. Drs. Karina Raaijmakers, directeur Toezicht en Handhaving NZa Over: Leiderschap in de zorg
  • Drs. Rian Vos-Ceelen, coördinerend specialistisch inspecteur IGJ Over: Samenspel intern en extern toezicht in de praktijk
  • Dialoog toezichthouders, bestuurders, NZa en IGJ

Wilt u meer weten over deze Governance Colleges of wilt u zich aanmelden? Ga dan naar de website van de Governance Colleges.

Bekijk hier de informatiebrochure.

Trefwoorden: Governance College
Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Themabank
Zoek+Vind
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen