Activiteit

Governance Colleges (online editie)

16 dec
Tijd: 15:00 tot 17:30
Type: Bijeenkomst
Soort: Online

Kwaliteit van zorg door Goed Bestuur: De aantrekkingskracht van samen verbeteren

Verplaatst naar voorjaar 2021!

Op woensdag 16 december vindt een nieuwe editie plaats van de Governance Colleges voor goed bestuur, die de NVTZ samen met de NVZD en Avicenna organiseert. Het thema van deze editie is ‘Kwaliteit van zorg door Goed Bestuur: de aantrekkingskracht van samen verbeteren’. Vanwege de corona situatie zal deze editie online plaatsvinden. De online editie start om 15.00 uur en duurt tot circa 17.30 uur.

Governance College is bedoeld als uitdagende mentale ontmoeting tussen bestuurders en toezichthouders passend in de drukbezette agenda. Centraal deze middag staat het medio 2020 gelanceerde aangescherpte kader Goed Bestuur van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Dit document biedt handvatten voor zorgorganisaties om de kwaliteit, veiligheid, toegankelijkheid en betaalbaarheid van zorg verder te verbeteren.

De uitdagingen lijken paradoxaal. De grote spanning op ons gezondheidssysteem qua zorgbehoefte ten opzichte van de beperkte financiële middelen en bemensing is een voorbeeld hiervan. Voor zorgbestuurders en intern toezichthouders een dagelijkse uitdaging. Tijdens deze Governance Colleges zullen daarom de sprekers hun licht laten schijnen op het aangescherpte kader, en de uitdagingen die daaruit voortvloeien:

  • Drs. Ivo Brughmans, filosoof en managementconsultant Over: de kracht van paradoxaal leiderschap
  • Karina Raaijmakers, directeur Toezicht en Handhaving NZa Over: Visie van NZa inzake intern & extern toezicht
  • Dialoog toezichthouders, bestuurders en NZa o.l.v. Frank Seine (moderator)

Gezien het thema belooft het een boeiende sessie te worden!

Wilt u meer weten over deze Governance Colleges of wilt u zich aanmelden? Ga dan naar de website van de Governance Colleges.

Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
ThemabankZoek + Vind
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen