Regiobijeenkomst voor de regio's Friesland/Groningen/Drenthe, Overijssel & Gelderland

28 maa
Tijd: 15:00 tot 19:00
Type: Bijeenkomst

Deze bijeenkomst wordt gehouden voor meerdere regio's

Thema: Cultuur en gedrag in relatie tot kwaliteit en veiligheid in het ziekenhuis
Locatie: Isala Zwolle, Dokter van Heesweg 2, gebouw D 2.05
Datum: 28 maart 2017
Tijd: 15.00- 19.00 uur (afsluiting met soep en een broodje)
Kosten: NVTZ leden geen, niet leden €90,-

Op dinsdag 28 maart 2017 willen wij als toezichthouders met elkaar van gedachten wisselen over de stand van zaken in onze ziekenhuizen met betrekking tot kwaliteit en veiligheid. Waar staan we en welke stappen kunnen er worden gezet? Daarbij is er vooral aandacht voor de invloed van de cultuur en het gedrag. In toenemende mate zijn de protocollen en procedures op orde en verschuift de uitdaging naar vragen als: 'Hoe komen we van externe lijstjes naar intrinsieke motivatie ?' en 'Hoe kunnen we cultuur en gedrag beïnvloeden richting een positief veiligheidsklimaat in onze instelling?'. Over dit onderwerp en de rol van de Raad van Toezicht gaat het tijdens de bijeenkomst.

Ter bevordering van de dialoog zullen we input ontvangen van een tweetal gastsprekers:

  • Hans Schoo, Hoofdinspecteur IGZ zal ingaan op signalen die aangeven hoe het staat met gedrag en cultuur binnen de instelling: Waar kun je op letten? Hoe krijg je een beeld?

  • Károly Illy, kinderarts en directeur Bicomed, bureau voor communicatie en educatie voor medische professionals zal ingaan op de vraag hoe gedrag positief kan worden gestimuleerd.

Hoewel het accent ligt op kwaliteit en veiligheid in ziekenhuizen zijn collega's uit andere sectoren ook van harte welkom. Cultuur en gedrag zullen immers binnen elke zorg- of welzijnsinstelling van invloed zijn op de kwaliteit en veiligheid. We kijken uit naar een interessante bijeenkomst met een grote opkomst uit de drie verschillende regio's.

Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Themabank
Zoek+Vind
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen