Toezicht houden op verpleeghuiszorg, wat vraagt dat NU?

03 nov
Tijd: 15:30 tot 17:30
Type: Bijeenkomst
Soort: Online


Online ontmoeting toezichthouders in de VVT

Op 3 november organiseert de NVTZ speciaal voor raden van toezicht van VVT-organisaties een online bijeenkomst.

"We komen uit een wereld waarin vastlag hoe het moet. We hoefden alleen maar te zorgen dat het gebeurde en daarop toe te zien. Dat ligt achter ons. Het gaat er nu om dat je zelf met je eigen omgeving uitvindt wat het goede is om te doen. Dat is een verschuiving voor de rol van een raad van toezicht en voor zijn verbinding met anderen. Het hangt ervan af of jij met je omgeving in staat bent om uit te vinden wat die rol nu is. Om er in de dialoog met elkaar uit te komen, in plaats van te kijken naar wat er is voorgeschreven."

Deze quote komt uit de publicatie ‘Reisgids voor toezichthouders bij het kwaliteitskader verpleeghuiszorg’, een verkenning van NVTZ en ‘Waardigheid en Trots op locatie’ naar de betekenis van het kwaliteitskader verpleeghuiszorg voor raden van toezicht.

Maar net zo goed had het een uitspraak kunnen zijn uit het NVTZ-onderzoek naar de ervaringen van toezichthouders in de VVT tijdens de eerste corona- golf in het voorjaar van 2020. Een periode waarin de wijze waarop u toezicht kon houden plotseling veranderde. Het onderzoek naar uw ervaringen toont ons dat de veranderingen in de wijze van toezichthouden min of meer spontaan tot stand zijn gekomen. De rode draad bij de veranderde onderlinge verhoudingen was dat zowel de intensiteit als de distantie zijn genomen.

Onderzoek en publicatie als gespreksstarter
Op 3 november gebruiken we de bovengenoemde publicatie en het onderzoek als gespreksstarter in de ontmoeting met andere toezichthouders in de VVT. Hoe is het bij andere VVT-organisaties gegaan? Hoe verhoudt zich dat tot datgene dat wij gedaan hebben? Waar zitten verschillen en overeenkomsten? Wat helpt ons om met elkaar in de eigen omgeving uit te vinden wat onze rol is en hoe we die vorm kunnen geven?

Praktische informatie

  • Datum: dinsdag 3 november 2020
  • Tijd: 15:30 – 17:30 uur
  • Locatie: online (Zoom)
  • Organisatie: André Hengeveld, branche ambassadeur kleine(re) instellingen in de VVT en Monique Wijnties, beleidsmedewerker NVTZ.

We kijken er naar uit u online te ontmoeten.

U kunt zich hieronder aanmelden. Deelname aan deze bijeenkomst is kosteloos

Toezicht houden op verpleeghuiszorg, wat vraagt dat NU?
Online ontmoeting toezichthouders in de VVT

Persoonlijke gegevens

Sector

* verplicht veld

Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Themabank
Zoek+Vind
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen