Activiteit

Werkconferentie Bouwen voor zorg: waardevolle rol cliëntenraden en raden van toezicht in beeld - Aanmelden voor wachtlijst!

23 okt
Tijd: 14:00 tot 17:00
Type: Bijeenkomst

Bouwen voor zorg: waardevolle rol cliëntenraden en raden van toezicht in beeld
gezamenlijke werkconferentie van LOC en NVTZ

HET MAXIMUM AANTAL DEELNMERS IS BEREIKT.

BIJ AANMELDING KOMT U OP EEN WACHTLIJST


Veel cliëntenraden en raden van toezicht krijgen op enig moment te maken met bouwplannen. Hoe kijken zij naar bouw en hoe kunnen zij vanuit hun eigen rol bijdragen aan een waardevolle gebouwde omgeving? Op woensdagmiddag 23 oktober verkennen we deze vragen tijdens een gezamenlijke werkconferentie voor cliëntenraden en raden van toezicht. LOC en de NVTZ nodigen u van harte uit om aan deze bijeenkomst deel te nemen.

Bouwen voor zorg
De gebouwde omgeving heeft invloed op mensen. Nieuwbouw of renovatie is dan ook een uitgelezen kans om de zorg- en leefomgeving van mensen te verbeteren. Daarbij kunnen we kijken naar het huidige gebruik en de huidige gebruikersgroepen, maar ook naar wat we - nu en in de toekomst – mogelijk en aantrekkelijk willen maken. In hoeverre is de visie op zorg en wonen het vertrekpunt voor bouwplannen? En hoe wordt zo’n idee of beeld zo helder en krachtig dat het overeind blijft in het langdurige en complexe traject dat een bouwtraject nu eenmaal is.

Als raad een waarde zijn
Bij renovatie, bouw of verbouw heeft ieder zijn eigen rol. De organisatie is aan zet, de cliëntenraad heeft adviesrecht en de raad van toezicht houdt toezicht. Hoe kunnen cliëntenraden en raden van toezicht beide bijdragen aan een waardevolle gebouwde omgeving?

Programma werkconferentie
We beginnen de middag met een inhoudelijke introductie. Na deze introductie verkennen we in gesprek wat dit betekent voor ieders rol en hoe we elkaar daarin kunnen betrekken en versterken. We sluiten de middag af met een kort resumé hoe we als LOC en NVTZ de uitkomsten van de middag binnen beide verenigingen verder kunnen brengen. Na afloop is er gelegenheid om na te praten.

Deelnemen aan werkconferentie?
De werkconferentie is bedoeld voor leden van cliëntenraden en raden van toezicht. Wij waarderen het in het bijzonder wanneer beide raden van één organisatie aan de conferentie deelnemen.

Praktische informatie
• Datum: woensdag 23 oktober 2019
• Tijd: 13:30 inloop ; programma van 14:00 – 17:00 uur
• Locatie: Theaterzaal De Hogeweyk te Weesp (onder voorbehoud)
• Kosten: Voor leden van de NVTZ en het LOC is de bijeenkomst gratis, voor toezichthouders die geen lid zijn van de NVTZ geldt een deelnamebedrag van € 50.

Aanmelden
Toezichthouders kunnen zich via onderstaande button aanmelden als zij zijn ingelogd op onze website. Cliëntenraden kunnen zich aanmelden via de website van het LOC.

Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.

Graag meld ik een tweetal leden van de RvT en 2 leden van de CR van Woonzorgcentrum Raffy-Leystroom te Breda aan voor de werkconferentie van 23-10-2019.

Met vr. groet,

Dennis Bernhard

Vzt RvT Wzg. Raffy-Leystroom

Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Themabank
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen