Activiteit

Regiobijeenkomst Noord-Brabant

21 nov
Tijd: 15:30 tot 18:00
Type: Bijeenkomst
Onderwerp: Toezicht houden vanuit het niet-weten
21 november 2019, Hotel van der Valk Tilburg, Dokter Bloemenlaan 8. Inloop 15.30, start 16.00, met een netwerkborrel om 18.00 uur.

Toezichthouders zijn tegelijkertijd werkgever, beoordelaar van zaken die goedkeuring vragen, toezichthouder en klankbord. Waarop is hun oordeelsvorming binnen de complexe, veranderlijke en onvoorspelbare context van zorg en welzijn gebaseerd? Het ‘weten’ heeft zijn grenzen. Informatie over het geheel weerspiegelt immers maar ten dele de lokale praktijk. Veel verschijnselen verlopen niet in een lineaire relatie van oorzaak naar gevolg. Diversiteit in perspectieven geeft verschillende betekenissen aan gebeurtenissen. En verborgen dynamieken en patronen laten zich lang niet altijd direct rationeel duiden.

Aanvulling van het ‘weten’ van toezichthouders met een houding die recht doet aan ‘niet-weten’ is dan ook onontbeerlijk. De positieve kant van niet-weten is openheid. Tijdens deze interactieve bijeenkomst exploreren we samen wat de toegevoegde waarde van niet-weten kan zijn voor toezichthouders en de toekomst van het toezichthouderschap, wat daarbij helpt en wat het niet-weten in de weg kan staan. Daarbij laten we ons volop voeden door prikkelende theorieën, dialoog en vruchtbare praktijkervaringen.

Johan Visser, eigenaar van Principle Care, is dertig jaar werkzaam in de zorg en is voorzitter van de raad van Toezicht van De Wettering en vice-voorzitter de Raad van Toezicht van Zorgcentra De Betuwe. Hij is lid van de Community of Practice Nieuw Toezicht.

René Hoff  was bestuurder bij woningcorporaties en is lid van de Raad van Toezicht van Zorgcentra De Betuwe. Hij is toezichthouder geweest bij de Woningbouwvereniging Oudewater, de JP v.d. Bentstichting in Deventer en de Stichting Anton Constandse in Den Haag. Hij is een van de initiatiefnemers van de Community of Practice Nieuw Toezicht

Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Themabank
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen