Activiteit

Governance college ‘Integriteit in bestuur bij maatschappelijke uitdagingen’

12 jun
Tijd: 16:30 tot 20:30
Type: Seminar

Enkele keren per jaar organiseren de NVZD, de NVTZ en Avicenna Academie voor Leiderschap gezamenlijk de Governance Colleges: diepgaande en kritische colleges over zorg- en samenlevingsvraagstukken, waarin thema’s met betrekking tot Goed Bestuur centraal staan. Dit wordt gecombineerd met onderlinge ontmoetingen tussen bestuurders en toezichthouders in functie. In elk college staat een actueel thema centraal, waarover twee topsprekers hun licht zullen laten schijnen. De Governance Colleges zijn bedoeld voor bestuurders en toezichthouders in functie, die op zoek zijn naar inspiratie, reflectie en ontmoeting.

 

Governance college ‘Integriteit in bestuur bij maatschappelijke uitdagingen’

Tijdens het Governance College op woensdag 12 juni 2019 staat het thema ‘Integriteit in bestuur’ centraal. Het thema ‘integriteit’ raakt vele domeinen binnen het bestuur en kent ook vele hoedanigheden. Met regelmaat komen er bepaalde kwesties in de openbaarheid. Het NRC publiceerde onlangs bijvoorbeeld een artikel over de toename in het aantal topmannen en vrouwen dat vertrekt van vanwege integriteitskwesties.

Van bestuurders en toezichthouders wordt verwacht dat zij leiderschap tonen en inspelen op maatschappelijke noden. Creativiteit en ondernemend gedrag wordt daarbij gestimuleerd, waarbij handelingsruimte noodzakelijk is. Altijd binnen de lijntjes kleuren wordt daarbij niet bepaald gewaardeerd. Daarbij veranderen de lijntjes ook in de verandering der tijden. Tegelijkertijd (en misschien wel mede daarom) is de roep naar kaders groot. Hoe ziet het speelveld qua integriteit eruit waarop het serieuze spel gespeeld wordt en waaraan dient het bestuur zich te houden om (ook) de reputatie positief te houden?
Gekozen is om dit thema vanuit een tweetal invalshoeken te agenderen. Prof. dr. Zeger van der Wal zal vanuit wetenschappelijk en filosofisch perspectief zijn licht doen schijnen over het onderwerp ‘integriteit’. Vervolgens wordt in het tweede college door dr. Jaap van Ginneken gekeken naar de invloed van macht op gedrag.

 

Programma

  • 16.30 uur Ontvangst

  • 17.00 uur Opening door dagvoorzitter

  • 17.15 uur College 1: prof. dr. Zeger van der Wal

  • 18.15 uur Dinerbuffet

  • 19.15 uur College 2: dr. Jaap van Ginneken

  • 20.15 uur Afsluiting en Borrel

 

Kosten

  • Losse deelname voor één persoon € 195

  • Met twee personen vanuit mijn organisatie waarvan één in de functie van bestuurder en één in de functie van toezichthouder € 325

  • Losse deelname voor twee personen € 345

  • Losse deelname voor drie personen € 475

BTW is niet van toepassing.

 

Aanmelden
Voor meer informatie en aanmelden voor de Governance Colleges kunt u kijken op www.governancecolleges.nl of bellen naar 0570 – 76 00 00.

Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Themabank
Zoek+Vind
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen