Activiteit

Regiobijeenkomst Limburg

24 jun
Locatie: Wonen Limburg
Tijd: 15:30 tot 17:30
Type: Bijeenkomst

 

 

Op maandag 24 juni wordt er een regiobijeenkomst in de regio Limburg georganiseerd, met als thema innovatie in (zorg) woningen voor de sociale sector.

Het thema wordt belicht door Wim Hazeu, bestuurder van Limburgs grootste woningcorporatie Wonen Limburg, en door Joop Petit, managing partner van Phidias. Beiden zeer betrokken bij het vinden van oplossingen voor de sociale sector.  

Programma
Voor de private sector worden al tal van innovatieve en creatieve oplossingen bedacht. En uitgevoerd. Maar hoe doe je dat voor de man en vrouw met een beperkte beurs, hoe kan je ervoor zorgen dat deze mensen ook deelhebben aan een proces van zo gezond mogelijk zo lang mogelijk thuis, in de eigen omgeving blijven wonen? Hoe zorg je ervoor dat ook deze mensen in staat worden gesteld om niet alleen tijd toe te voegen aan het leven, maar ook en vooral: leven aan de tijd? Op wat voor wijze kan dan samenwerking tussen woningcorporaties, zorgverleners en de “markt” bijdragen? 

Dit is een vraag die Wim Hazeu zeer na aan het hart ligt. Wim Hazeu is bestuurder van een van ’s lands grootste woningcorporaties, Wonen Limburg, en tevens bestuurslid van Aedes, de overkoepelende organisatie van woningcorporaties. De aangewezen man om deze belangrijke problematiek, die samenwerking vereist tussen organisaties in het sociale domein en de zorg, toe te lichten en te bespreken.

Joop Petit is architect en een innovatief ondernemer, die een ruime verscheidenheid van projecten heeft opgezet, waaronder verschillende projecten met zorginstellingen en ziekenhuizen. Een recent project in ontwikkeling is Holikiday, bouw van zorgappartamenten in de sociale sector in de dorpen in Limburg. Joop is managing partner van Phidias.

Praktische informatie
Datum:  24 juni 2019
Tijd:       15.30-17.30 uur (inloop vanaf 15.00 uur, na afloop is er een hapje en drankje)
Locatie:  Wonen Limburg, Willem II Singel 25, 6041 HP Roermond
Kosten:  Geen kosten NVTZ leden. Voor niet-leden geldt een deelnamebedrag van €95.

Routebeschrijving: het kantoor van Wonen Limburg ligt op loopafstand (5 min) van NS station Roermond. Voor degenen die met de auto komen: u kunt betaald parkeren op de Willem II Singel of bij het P&R station direct achter het gebouw. Een andere mogelijkheid is de parkeergarage bij Theather De Orangerie.


Aanmelden
U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden als u bent ingelogd. Heeft u nog geen profiel? Registreer u eerst dan voor onze website. 

Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Themabank
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen