Activiteit

Regiobijeenkomst Gelderland - Overijssel

07 feb
Tijd: 15:00
Type: Bijeenkomst

Thema: Praktische wijsheid in het moeras van toezichthouden

Deze regiobijeenkomst is geïnspireerd op de NVTZ-publicatie ‘Mandaat en Moeras’. Zijn wij ons als raad van toezicht ervan bewust dat wij streven naar hoge veilige grond terwijl toezicht een moerassige aangelegenheid is? Welk mandaat geven wij de raad van bestuur vanuit onze maatschappelijke opdracht? Wat betekent dit voor ons als toezichthouders?

Twee gastsprekers nemen u ter inspiratie mee in hun visie en stimuleren daarbij de dialoog:

  • Carin Gaemers, geschiedkundige, publicist en bekend van onder meer het Manifest ‘Scherp op ouderenzorg’ met Hugo Borst

  • Henk den Uijl, filosoof, onderzoeker bij de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (per 1 februari 2019, voorheen beleidsmedewerker NVTZ) en co-auteur van de NVTZ-publicatie ‘Mandaat en Moeras’.

Hun publicaties bevorderen de dialoog waarin we onze rol als toezichthouder kunnen aanscherpen. Volgens ‘Mandaat en Moeras’ kun je vaak niet terugvallen op algemene waarden en komt toezichthouden aan op praktische wijsheid.

Tijdens de bijeenkomst bespreken we samen hoe het moeras van zorg en welzijn eigenlijk werkt en hoe je daarin ‘voortmoddert’, hoe professionals dat dagelijks doen en hoe toezichthouders in het maatschappelijk krachtenveld daar een weg in zoeken. Neem deel aan dit gesprek over de grondbeginselen en grondhouding van het toezichthouden vanuit strategisch, politiek en moreel bewustzijn. Voor een optimale deelname aan de dialoog verzoeken wij u vriendelijk de NVTZ-publicatie Mandaat en Moeras te lezen voor deelname. U kunt deze publicatie hier online inzien of bestellen.

 

Praktische informatie

  • Datum: 7 februari 2019

  • Tijd: inloop vanaf 15.00 uur, inhoudelijk programma start om 15.30 uur, met om 17.30 soep met een broodje

  • Locatie: Klimmendaal Theaterzaal gebouw A (Heijenoordseweg 5, 6813 GG Arnhem). Beperkte parkeergelegenheid, goed bereikbaar met openbaar vervoer, zie www.klimmendaal.nl

  • Kosten: geen kosten voor NVTZ-leden. Voor niet-leden geldt een deelnamebedrag van € 95.

Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Themabank
Zoek+Vind
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen