Actuele thema's in de GGZ

28 maa
Locatie: Altrecht
Tijd: 15:45 tot 20:00
Type: Bijeenkomst

De GGZ transformeert met gevolgen voor organisatie en inhoud van de zorg. Tijdens deze bijeenkomst delen drie gastsprekers hun verhaal over actuele thema's binnen de GGZ.

  • Drs. Michael Milo MBA is mede-initiatiefnemer/bestuurslid van Stichting De Nieuwe GGZ en lid van de Raad van Advies van Ypsilon. Daarnaast geeft hij advies en onderwijs aan hogescholen, universiteiten, post-doc opleidingen en incompany trajecten. Binnen SamenBeter werkt Michael aan vitale wijken en is hij verbinder in de communities van positieve gezondheid, (digitale) transformatie, onderwijs, wijkgerichte experimenten & onderzoek. Hij begeleidt momenteel 5 proeftuinen. Tijdens deze bijeenkomst neemt hij ons mee in de actuele vraagstukken en mogelijke (netwerk)oplossingen voor de GGZ.

  • Chrisje Couwenbergh, stafmedewerker onderzoek en implementatie en Elsbeth de Ruijter, psychiater en bestuurder GGZ InGeest te Amsterdam, nemen ons mee in de ‘Evolutie in behandeling van ernstige psychiatrische aandoeningen’. Kenniscentrum Phrenos beoogt het persoonlijk herstel en de maatschappelijke participatie van mensen met psychotische of andere ernstige en langdurige aandoeningen te bevorderen. Kenniscentrum Phrenos doet dat, conform de kenniscyclus, door kennis te ontwikkelen, te bundelen, te verspreiden, te delen en toe te passen. Vanuit deze kennis wil Kenniscentrum Phrenos het beleid ten aanzien van de zorg voor mensen met psychotische of andere ernstige psychische aandoeningen beïnvloeden.

Uiteraard is er ook volop gelegenheid voor vragen aan de sprekers en om met elkaar over deze onderwerpen in gesprek te gaan. Dagvoorzitter tijdens deze middag is Piet Overduin, branche ambassadeur GGZ NVTZ. Guido van Woerkom; voorzitter raad van toezicht GGZ Rivierduinen, is mede-initiatiefnemer van de bijeenkomst.

 

Programma

15.45 uur Inloop, ontvangst, koffie + thee

16.00 uur

 

 

Opening door Marius Buiting

  • Ontwikkeling NVTZ
  • Keuze voor branches
  • Start GGZ-branche
16.10 uur GGZ in verandering: nieuwe concepten voor organiseren en veranderen door Drs Michael Milo MBA
16.50 uur ‘Evolutie in behandeling van ernstige psychiatrische aandoeningen’ door Chrisje Couwenbergh, stafmedewerker onderzoek en implementatie en Elsbeth de Ruijter, psychiater en bestuurder GGZ InGeest te Amsterdam
17.30 uur (Eenvoudige) maaltijd
18.00 uur In gesprek over de bijdrage van de  gastsprekers
19.00 uur Hoe verder? Door Guido van Woerkom, voorzitter RvT GGZ Rivierduinen te Leiden en Piet Overduin, brancheambassadeur GGZ NVTZ
19.45 uur Afronding door Piet Overduin

 

Praktische informatie

  • Datum: donderdag 28 maart 2019

  • Tijd: 15.45- 20.00 uur

  • Locatie: GGZ Altrecht - De Kapel (Gedachtengang 2, Zeist), routebeschrijving

  • Kosten: gratis voor leden van de NVTZ, voor niet leden bedragen de kosten € 95
Trefwoorden: GGZ, bijeenkomst
Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Themabank
Zoek+Vind
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen