Activiteit

Regiobijeenkomst Limburg

11 dec
Tijd: 15:30 tot 18:00
Type: Bijeenkomst

Op dinsdag 11 december a.s. vindt de regiobijeenkomst Limburg plaats. Het thema van deze bijeenkomst is Toezichthouden of Sturen? Roger Ruijters, bestuurder van Envida, heet u deze middag graag van harte welkom.

Met een inleiding van Toine Gresel, voorzitter van de RvT van Envida in Maastricht, gaan we deze bijeenkomst op een pro-actieve manier aan de slag met de vraag op welke wijze de raad van toezicht de bestuurder kan bijstaan bij het oplossen van de vaak zeer gecompliceerde en vaak nieuwe problematiek waar zorginstellingen tegenwoordig mee geconfronteerd worden. Om er een paar te noemen: concurrentie, marktwerking, tekort aan professionals, ICT vereisten, structurele verliezen bij wijkzorg.

Co-creatie, samen oplossingen bedenken, pro-actief optreden van de raad van toezicht zijn mogelijkheden waarbij de expertise van de raad van toezicht op een positieve en ondersteunende manier wordt ingezet.  

Aan welke eisen moet dan de raad van toezicht voldoen? Hoe moet de raad worden samengesteld? Welke expertises zijn noodzakelijk?

Deze middag staan de voor en tegens, de do’s en don’ts, van een actieve en meesturende raad van toezicht centraal. En daarbij komt ook ter sprake aan welke eisen de raad van toezicht moet voldoen om anno 2018 een effectieve rol te vervullen. We gaan deze vragen op een pro-actieve wijze bespreken, waarbij we ervaringen en inzichten uitwisselen en elkaar op deze wijze proberen beter te maken.

Toine Gresel was burgemeester van achtereenvolgens Nistelrode, Sint-Anthonis, Dronten en Heerlen. De operatie Hartslag die hij opzette om Heerlen leefbaar te maken, geldt nog steeds als een best practice. Toine is op dit moment voorzitter van de RvT van Envida en van het Nationaal Landschap Zuid-Limburg

Praktische informatie
Locatie: Envida, St. Elisabeth-tehuis, Abtstraat 2b, 6211 LS  Maastricht. Parkeren, achter het St. Elisabeth-tehuis, inrit vanaf Abtstraat, rechtsaf direct na het St. Elisabeth-tehuis, bij de slagbomen kunt u zich melden bij de receptie. Indien deze parkeerplaats onverhoopt vol raakt, zijn de alternatieve parkeerplaatsen: Q Park garage onder het Vrijthof of op het Academieplein (Tongerseweg of Hertogsingel). Indien u niet bij het St. Elisabeth-theuis kunt parkeren, dient u rekening te houden met een korte wandeling van ongeveer 5 minuten.
Tijdstip: 15.30-18.00 uur (inloop vanaf 15.00 uur en vanaf 18.00 uur een eenvoudige maaltijd)
Kosten: gratis voor leden van de NVTZ, voor niet leden bedragen de kosten € 95

Aanmelden

U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden als u bent ingelogd. Heeft u nog geen profiel? Registreer u eerst dan voor onze website.

Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.

Voor de regiobijeenkomst Limburg wil ik mij graag aanmelden.

Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Themabank
Zoek+Vind
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen