Activiteit

Regiobijeenkomst Zuid-Holland en Zeeland

19 dec
Locatie: Swinhovegroep
Tijd: 16:00 tot 18:30
Type: Bijeenkomst

Op woensdag 19 december a.s. vindt de regiobijeenkomst Zuid-Holland en Zeeland plaats bij de Swinhovegroep in Zwijndrecht. Het thema van deze bijeenkomst is Toezichthouders en ICT: Welke vragen stellen we?

Organisaties zijn voor hun bedrijfsinformatie steeds meer afhankelijk van geautomatiseerde processen. ICT is vooral het domein van de “ingewijden”. Dit levert voor zowel bestuurders maar ook  voor toezichthouders nogal eens problemen op. Die kunnen inhoudelijk van aard (snappen waar het over gaat), maar ook beleidsmatig zijn.
Dit laatste speelt met name wanneer sprake is van (grote) investeringen op hard- en software gebied en de RvT hieraan zijn fiat moet geven. Dan leven vragen als: wat meldt de raad van bestuur over de waarde, het rendement en de risico’s van ICT investeringen? Is duidelijk waarom het moet en wat de toegevoegde waarde is? Is de organisatie er klaar voor? Is de RvT in staat om zich hierover een goed oordeel te vormen en mogelijke risico’s goed in te schatten? Hebben we advies nodig en begrijpen we dat advies dan ook? Maar vooral: wat moeten we als toezichthouders eigenlijk weten om de juiste vragen te stellen?  En weten we waarop we door moeten vragen?

Inhoudelijk programma

Tijdens deze regiobijeenkomst spreken twee inleiders over dit thema: Peter Koger en Liesbeth Ruoff - van Welzen. Beiden hebben ruime ervaring in het adviseren over vraagstukken m.b.t. investeringen en infrastructuur van ICT en kunnen ons op boeiende wijze over hun ervaringen vertellen. Wij kunnen van hen leren waardoor we beter beslagen ten ijs komen wanneer het erop aan komt. De nadruk zal deze middag echter liggen op de discussie met elkaar over welke vragen ertoe doen om onze rol en positie goed vorm te kunnen geven bij dit vaak weerbarstige onderwerp.

Deze regiobijeenkomst is vooral bedoeld als netwerkbijeenkomst, waarbij de nadruk ligt op met elkaar spreken over zaken die ons direct bezighouden, praktisch van aard zijn en slechts een korte inleiding behoeven.

 

Programma

  • 16.00 – 16.30 uur: Inloop

  • 16.30 – 16.40 uur: Welkom door Frits Hendriks, regioambassadeur van de NVTZ en toezichthouder bij twee zorginstellingen in Zeeland. Tevens een korte intro door de gastheer of gastvrouw bij Swinhovegroep.

  • 16.40 – 17.00 uur: Twee korte inleidingen

    • Peter Koger, MSc in Computer Science en voormalig commercieel en technisch directeur bij Logica en in die hoedanigheid betrokken geweest bij veel automatiseringsvraagstukken in de financiële wereld, industrie, gezondheidszorg, overheid en onderwijs op zowel technisch inhoudelijk als bestuurlijk niveau.

    • Liesbeth Ruoff- van Welzen, ex-topvrouw van toonaangevend ict-onderzoeksbureau IDC (International Data Corporation). Sinds 2003 is ze zelfstandig adviseur op het gebied van strategische besluitvorming bij automatiseringsvraagstukken. Zij is o.a voorzitter SIG digital skills KNVI en director binnen IP3.

  • 17.00 – 18.00 uur: Discussie en samenvatting

  • 18.00 – 18.30 uur: Sluiting en hapje en drankje, met gelegenheid tot netwerken

 

Praktische informatie

Locatie:  Swinhovegroep, Plantageweg 3, 3333 GZ Zwijndrecht
Tijd: 16.30 - 18.30 uur (inloop vanaf 16.00 uur)
Kosten: gratis voor leden van de NVTZ, voor niet leden bedragen de kosten € 95

 

Aanmelden

U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden als u bent ingelogd. Heeft u nog geen profiel? Registreer u eerst dan voor onze website.

Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Themabank
Zoek+Vind
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen