Activiteit

Voorzittersbijeenkomst Goed Toezicht Zeeland/ Zuid-Holland

08 maa
Tijd: 10:30 tot 17:30
Type: Bijeenkomst

(Voorzitters van) Raden van Toezicht in Zorg en Welzijn worden meegenomen in de nieuwste ontwikkelingen van Goed Toezicht.
De veranderingen in zorg en welzijn hebben grote gevolgen voor uw organisaties en daarmee ook voor u als Raad van Toezicht. De toekomst is minder voorspelbaar. Er wordt veel gevraagd van uw aanpassingsvermogen. Dat vraagt om hernieuwd denken en handelen van alle betrokkenen. De (vice-) voorzitter van de Raad van Toezicht vervult daarbij een sleutelrol.
Een belangrijke ontwikkeling is de door de ALV van de NVTZ aangenomen leidraad Goed Toezicht. Met het programma Goed Toezicht geeft de NVTZ gehoor aan de roep van de samenleving (Tweede Kamer en Minister van VWS) de professionalisering van de Raden van Toezicht minder vrijblijvend te maken. Daarom organiseert de NVTZ voor alle zittende (vice) voorzitters van Raden van Toezicht een eendaagse interactieve sessie. In deze sessie krijgt u enerzijds alle ins en outs te horen van het programma Goed Toezicht, ondersteund door de Digitale Vereniging in de vorm van een nieuwe interactieve website van de NVTZ. Ook zal worden ingegaan op de nieuwste inzichten rond het voorzitterschap van een Raad van Toezicht.

Programma
De ochtend staat het in het teken van de nieuwe ontwikkelingen met betrekking tot Goed Toezicht. Daarbij zijn wij ook zeer geïnteresseerd in uw eigen aanpak en suggesties. In de middag worden een drietal workshops georganiseerd, waaraan u in de vorm van een carrousel gaat deelnemen.
Workshop 1: De Raad van Toezicht als lerende entiteit
Workshop 2: De voorzitter als teamleider van de Raad van Toezicht
Workshop 3: De Raad van Toezicht als sparringspartner van de Raad van Bestuur
Na inschrijving, krijgt u toegang tot een aantal kenniscolleges, waarmee u zich op de bijeenkomst kunt voorbereiden. U mag uw inloggegevens daarvoor enkele weken voor de aanvang van de bijeenkomst verwachten.

Van elke Raad van Toezicht één deelnemer
Het is de bedoeling dat van elke Raad van Toezicht de voorzitter of vice-voorzitter deelneemt. Mocht in de Raad van Toezicht de professionalisering van de Raad van Toezicht belegd zijn bij één van de andere leden, is dat lid vanzelfsprekend (ook) welkom.
In totaal worden 8 regionale bijeenkomsten georganiseerd.

Programma 8 maart 2017
10.30 uur - Ontvangst
11.00 uur - Start bijeenkomst
17.30 uur - Verwacht einde met hapje en drankje

Locatie
Fletcher Hotel-Restaurant Carlton
Tiendweg 20
2671 SB Naaldwijk

Deze dag wordt kosteloos aangeboden aan leden van de NVTZ. Dit is mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van VWS. U kunt zich voor de regionale bijeenkomst in Zeeland / Zuid-Holland aanmelden via onderstaande button.

Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Themabank
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen