Bijeenkomst voor toezichthouders van kleine VVT instellingen (VOL)

03 okt
Locatie: Mannenzaal
Tijd: 13:30 tot 18:00
Type: Bijeenkomst

Toezichthouders bij kleine(re) organisaties gericht op de zorg voor ouderen bevinden zich in een bijzondere positie. Ze hebben te maken met dezelfde thema’s die bij grotere organisaties spelen. Maar door de omvang van deze kleinere organisatie vragen deze thema’s, zowel van de bestuurder als van de raad van toezicht, om een bijzondere behandeling en aanpak. Daarbij gaat het gesprek – misschien wel juist door de kleine schaal – vaak ook over wat bij de organisatie past, de mogelijkheden van de lokale situatie en ‘voor wie we het doen’.
Voor raden van toezicht van deze kleine(re) organisaties organiseert de NVTZ op woensdag 3 oktober een bijeenkomst waarin het specifieke karakter van toezicht houden bij een kleine organisatie centraal staat: wat is anders, wat doe je anders, wat wordt er van je gevraagd en wat heb je daarvoor nodig. Zo verkennen we op welke wijze wij als toezichthouder van kleine VVT instellingen van waarde zijn en blijven.

 

Inhoud bijeenkomst

We openen de middag met een plenair programma onder leiding van dagvoorzitter Monique Wijnties. André Hengeveld, NVTZ-branche ambassadeur ‘Kleine(re) instellingen’ en toezichthouder De Annenborch gaat in op de rol van toezichthouder bij kleinere instellingen en hoe hij toezichthouders van kleinere instellingen wil verbinden. Janneke Pander, directeur/bestuurder De Annenborch geeft vervolgens een beeld hoe zij bij kleine(re) instellingen de samenwerking met de raad van toezicht ziet.

Daarna is het woord aan Annemarie van Dalen, zij heeft als missie het organiseren van betekenisvolle zorg met oog voor mensen. Zij spreekt deze middag over betekenis maken en de rol van toezichthouders. Ook stelden we haar de vraag of het verhaal van de organisatie daarbij een rol kan spelen. Als organisatie-antropoloog heeft zij innovatieve zorgorganisaties van binnenuit onderzocht op de leidende principes.

Na een korte pauze gaan we in groepen onderzoeken hoe we als toezichthouders van waarde zijn en blijven voor kleine instellingen in de VVT en wat daar voor nodig is. Aan de hand van de uitkomsten van deze gesprekken kijken we vervolgens plenair naar wat voor ons als groep NVTZ-leden ‘Kleine(re) instellingen’ waardevol is. We sluiten de middag af met een borrel waarin nog even nagepraat kan worden.

 

Programma

 • 13.00 uur:  Welkom met koffie en thee

 • 13.30 uur: Plenair programma

  • Introductie middagprogramma door dagvoorzitter Monique Wijnties 

  • André Hengeveld, branche ambassadeur NVTZ ‘Kleine(re) instellingen’ en toezichthouder De Annenborch, gaat in op de rol van toezichthouder bij kleinere instellingen en hoe hij toezichthouders van kleinere instellingen wil verbinden.

  • Janneke Pander geeft een beeld hoe zij bij een kleine(re) instellingen de samenwerking met de raad van toezicht ziet.
    

 • 14.00 uur: Annemarie van Dalen 'Anders organiseren in de zorg'

  Annemarie van Dalen heeft als missie het organiseren van betekenisvolle zorg met oog voor mensen. Vandaag spreekt zij over betekenis maken en de rol van toezichthouders. Ook stelden we haar de vraag of het verhaal van de organisatie daarbij een rol kunnen spelen. Als organisatie-antropoloog heeft zij innovatieve zorgorganisaties van binnenuit onderzocht op de leidende principes.
   
 • 14.35 uur: Introductie gesprekken en uitleg samenstellen groepen door Monique Wijnties
   

 • 14.45 uur: Samenstellen groepen
   

 • 15.10  uur: Groepen vertrekken naar de subzalen
   

 • 15.15 uur: Groepsgesprekken waarin we onderzoeken hoe we als toezichthouders van waarde zijn en blijven voor kleine instellingen in de VVT en wat daar voor nodig is.
   

 • 16.30 uur: Terug naar de plenaire zaal
   

 • 16.40 uur: Hoe verder? Met de uitkomsten van de groepsgesprekken kijken we naar wat waardevol is voor ons als groep NVTZ-leden ‘Kleine(re) instellingen’.
   

 • 17.00 uur:  Borrel in de Kapel

 

Praktische informatie

 • Datum: woensdag 3 oktober 2018

 • Tijd: 13.30 – 17.00 uur (inloop vanaf 13.00 uur)

 • Locatie: Mannenzaal, Westsingel 47 Amersfoort (voor parkeergarage Stadhuisplein kunt u bij de Mannenzaal voor € 5,50 een uitrijkaart kopen)

 • Kosten: geen kosten voor NVTZ leden, voor niet-leden wordt een deelnamebedrag van € 95 gevraagd.

 

Groep Kleine(re) instellingen
Binnen de groep ‘Kleine(re) instellingen’ op deze website vindt u meer informatie voor toezichthouders bij kleinere organisaties en kunt u zelf informatie delen. U kunt zich voor deze groep aanmelden als u nog geen lid bent.

Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Themabank
Zoek+Vind
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen