Activiteit

Congres Goede zorg vraagt om goed bestuur

15 jun
Type: Congres

De zorg heeft veel impact op het leven van cliënten en zorgverleners. In positieve zin als de juiste zorg op de juiste plek wordt geleverd, maar ook in negatieve zin als de zorg te wensen overlaat. Goede zorg vraagt om goede aansturing, goed intern toezicht en goed risicomanagement. Kortom: om goed bestuur. Tijdens het congres Goede zorg vraagt om goed bestuur op vrijdag 15 juni kunt u over dit onderwerp van gedachten wisselen. Het congres is gericht op bestuurders en toezichthouders in de volle breedte van de zorg.

 

In gesprek over goed bestuur en toezicht

Het congres is een moment om stil te staan bij de complexe dagelijkse praktijk. Tijdens het congres gaat u, onder begeleiding van hoogleraar en leiderschapsdeskundige Paul ’t Hart, in gesprek over het handelen van bestuurders en toezichthouders. Wat kenmerkt organisaties die goed worden bestuurd? Wat zijn signalen om als bestuurder of toezichthouder alert op te zijn? Hoe verloopt het samenspel tussen bestuur en toezicht? En: hoe gaat u om met lastige dilemma’s?

 

Programma

Het programma bestaat uit een mix van plenaire onderdelen en boeiende deelsessies. Onder meer zorgbestuurders Carina Hilders (Reinier de Graaf), Fred Schrander (TriviumMeulenbeltZorg), Bas Leerink (Medisch Spectrum Twente) en Marijke van Putten (GGZ Noord-Holland-Noord). Daarnaast bijdragen van Karin Rosielle (oud-bestuurder woningcorporatie Laurentius) en minister Hugo de Jonge.
> Bekijk het actuele programma op https://www.aanmelder.nl/goedbestuur

 

Praktische informatie

  • Datum: vrijdag 15 juni 2018

  • Tijd: 10:30 tot 16:30 uur

  • Locatie: Rijtuigenloods in Amersfoort

 

Aanmelden

U kunt zich voor het congres aanmelden via: https://www.aanmelder.nl/goedbestuur/subscribe

Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.

Collega's, volgens hoogleraren Cools en 't Loo is 'goed bestuur tegen de natuur'! Zover wil ik niet gaan, maar het vergt wel van ons een kritische houding en rolvastheid als toezichthouder. Zeker nu er zoveel fraude in de zorg wordt gepleegd. Ons imago staat op het spel. We moeten, zoals ik vorig jaar op voorjaarscongres NVTZ mocht betogen, het spel van macht en tegenmacht beter leren spelen. Indien jullie interesse hebben om daar ook met toezichthouders uit andere sectoren over te sparren kom dan naar de masterclass 'Omgaan met Macht' op vrijdag 8 juni https://www.diemenenvangestel.nl/masterclassomgaan-met-macht/ kleine groepen dus veel mogelijkheid tot discussie. En mijn boek hierover: 'De Toezichthouder' gratis vantevoren toegezonden!

Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Themabank
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen