Activiteit

De reis van vernieuwing in toezicht (2e bijeenkomst)

18 mei
Tijd: 09:30 tot 17:00
Type: Bijeenkomst

Participatie en zelforganisatie zijn begrippen die in zorg en welzijn niet meer weg te denken zijn. Het vormgeven aan deze begrippen in de dagelijkse praktijk heeft effect op de besturing van een organisatie en daarmee ook op uw rol als toezichthouder. Signalen van leden uit de praktijk bevestigen dat. De vernieuwde Governancecode bekrachtigt deze ontwikkeling nog eens extra door transparantie en samenwerking met stakeholders in deze code vast te leggen.

Gaat u mee op ontdekkingstocht ?

Als NVTZ zien we bij onze leden en in het land interessante experimenten die gericht zijn op vernieuwing in toezicht. Tegelijkertijd constateren we diverse knelpunten die remmend werken. Door als leden en vereniging nog meer gezamenlijk op te trekken en te delen kunnen we die knelpunten beter oplossen, waardoor het vernieuwen in toezicht meer en nadrukkelijker vorm krijgt. De NVTZ nodigt u dan ook van harte uit voor een serie van drie werksessies, verspreid over 1,5 jaar. In deze werksessies gaan we interactief aan de slag. Tussen deze sessies door houdt u contact met elkaar via een besloten digitaal platform. De NVTZ volgt de deelnemers tussen de sessies door en geeft waar nodig advies. Informatie uit deze sessies wordt zoveel mogelijk beschikbaar gesteld aan andere leden via het openbare deel van de website of via gerichte uitgaven. Resultaten en bevindingen van het totale traject worden gepresenteerd op het jubileumcongres bij het 25-jarig bestaan van de NVTZ.

 

Programma

  • 9.30 Inloop

  • 10.00 Opening

  • 10.10 Reflectie d.m.v. van drie filmpjes van deelnemers en uitwisseling hierover

  • 10.30 Het coöperatief bedrijfsmodel, wat is het? En wat kunnen we ervan leren? Do’s en don’ts. Spreker: Fred Schrander

  • 12.00 Lunch

  • 13.00 Governance aanpak met intensieve betrokkenheid van medewerkers, cliënten en ouders. Spreker: Hans Poortier

  • 14.30 Het net ophalen: Wat nemen we mee en welke zaken zou je de volgende keer graag belichten

  • 15.30 Presentatie Visueel verslag van de dag

  • 16.00 Borrelpraat

Trefwoorden: Vernieuwing toezicht
Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
ThemabankOpleidingen
Goed Toezicht
Inloggen