Activiteit

Regiobijeenkomst Utrecht-Flevoland

04 apr
Locatie: Zorggroep Almere
Tijd: 15:00 tot 18:00
Type: Bijeenkomst

Haal meer uit het werkbezoek!

In de praktijk van goed toezicht wordt van de toezichthouder en commissaris verwacht dat hij zelf bepaalt welke informatie hij nodig heeft om goed toezicht te kunnen houden. De bestuurder en de verschillende rapportages zijn daarvoor belangrijke bronnen. De vraag is wel of dit voldoende is om daadwerkelijk goed beeld van en feeling te krijgen met de organisatie. Vertellen de cijfers en letters het hele verhaal? Krijgt de toezichthouder zo ook een beeld van de mensen en de cultuur van een organisatie?

Steeds meer is het gebruikelijk dat toezichthouders en commissarissen zelf de organisatie ingaan om zich een beeld te vormen van het reilen en zeilen van de organisatie: op werkbezoek dus! Tijdens deze regiobijeenkomst kunt u een indruk krijgen van de wijze waarop u kunt kijken naar de cultuur in een organisatie en hoe u meer rendement kan halen uit het werkbezoek. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de kennis en de inzichten van de (organisatie-)antropologie. Dat is een vakgebied waar het doen van onderzoek/veldwerk essentieel is én waarin men aandacht heeft voor mens en cultuur.

De bijeenkomst wordt inhoudelijk begeleid door Rixt Heegsma en Carla Dubbelman, partners van Waarderend Toezicht. Zij begeleiden, ondersteunen en adviseren Raden van Toezicht waarbij specifiek aandacht is voor het goede gesprek.

Praktische informatie
Datum:            woensdag  4 april 2018
Programma:    15.00 inloop
                          15.30 workshop
                          17.30 borrel
Locatie:           Zorggroep Almere, Randstad 22-01 te Almere
Kosten:           NVTZ leden geen, niet leden €95,-

Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.
Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
ThemabankOpleidingen
Goed Toezicht
Inloggen