Activiteit

Regiobijeenkomst Noord-Holland

28 maa
Tijd: 15:00 tot 18:00
Type: Bijeenkomst

Thema: Policy Governance

 

Programma

Sinds de introductie van de scheiding van toezicht en bestuur (die in publieke organisaties vanaf de jaren ’90 ontstond) is er blijvende verwarring over wat nu precies de rol van het toezicht is. Toch is het mogelijk hier meer zicht op te krijgen. Door de verantwoordelijkheid van het toezicht te zoeken in de maatschappelijke omgeving en het accent te leggen op toezicht op basis van specifieke criteria, wordt het mogelijk waardegedreven, integer én effectief toezicht te houden. In deze bijeenkomst willen we u aan de hand van enkele principes laten ervaren, op welke manier dit de rol van de toezichthouder kan verhelderen. Hierdoor kunnen zowel toezichthouder als bestuurder hun werk beter doen, waardoor de organisatie beter recht kan doen aan haar maatschappelijke opdracht.

Tijdens deze bijeenkomst is Hartger Wassink als spreker uitgenodigd:

“Mijn missie als adviseur is om bestuurders en toezichthouders inspiratie en voldoening te laten ervaren in hun werk, als rolmodellen van professioneel samenwerken-in-dialoog voor hun organisaties. Als zij geïnspireerd zijn om hun werk integer en effectief te doen, geeft dat professionals de ruimte om verantwoordelijkheid te nemen voor het bouwen aan een duurzame, rechtvaardige en vreedzame samenleving.”

 

Ook de bestuurder van zorgcentra Meerlanden, Irma van Weert, vertelt tijdens deze middag over haar rol en de organisatie.

"Sinds februari 2017 ben ik bestuurder van deze prachtige organisatie. Wij onderscheiden ons door een kleinschalige organisatie te zijn, met korte lijnen, betrokken medewerkers en vrijwilligers, waar cliëntgerichte warme zorg met vaste krachten wordt verleend. Mijn besturingsfilosofie is:

  • Cultuur gericht op verbetering

  • Eigen verantwoordelijkheid nemen

  • Samen"

 

Praktische informatie

Datum: 28 maart 2018

Tijd: 15.30 tot 18 uur (inloop vanaf 15 uur). We eindigen met een informele borrel.

Locatie: De Meerlanden (Kamerlingh Onneslaan 131, 1171 AE Badhoevedorp)

Kosten: Geen kosten voor NVTZ-leden. Voor niet-leden geldt een deelnamebedrag van € 95.

 

Aanmelden

U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden als u bent ingelogd. Heeft u nog geen profiel? Registreer u eerst dan voor onze website.

Om uw reactie op deze pagina te kunnen plaatsen, moet u eerst inloggen.

Heeft u nog geen profiel? Registreer u dan om te kunnen inloggen op onze website.

LS  Helaas moet ik mij afmelden voor de NVTZ bijeenkomst van 28 maart a.s.

Er is een RvT vergadering gepland en dat heb ik niet gezien...

ze zijn altijd op donderdag...

Sorry

Marianne Kroon

RvT   stichting NiKo

Beste mevrouw Kroon,

Bedankt voor het doorgeven, ik zal u weer afmelden. U kunt dit overigens ook zelf doen via de button 'afmelden' op deze pagina.

Met vriendelijke groet,

Meike van Haperen

Communicatiemedewerker NVTZ

Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
ThemabankOpleidingen
Goed Toezicht
Inloggen