Vacature bureau: Beleidsmedewerker

Wij zoeken een beleidsmedewerker (32u) !

Als beleidsmedewerker bij de NVTZ is geen dag hetzelfde. Het ene moment doe je onderzoek, het andere moment schrijf je een notitie voor het bestuur of beantwoord je governance-gerelateerde vragen van leden. Onze leden, raden van commissarissen en raden van toezicht van zorg- en welzijnsorganisaties, hebben de laatste decennia steeds meer thema’s als aandachtsgebied gekregen zoals kwaliteit en veiligheid, duurzaamheid, werkgeverschap, belanghouders en innovatie. Deze portfolio’s zijn actueel voor zorg- en welzijnsorganisaties maar hoe een raad van toezicht zich tot deze thema’s moet verhouden is in ontwikkeling. De NVTZ stelt iedere twee jaar een specifiek en actueel thema centraal. En geef je in samenwerking met steeds andere (thema)deskundigen, richting aan dit vraagstuk. Ook begeleid je één van de werkgroepen die de NVTZ heeft, werkgroepen die bijdragen aan de ontwikkeling van een bepaald thema. 

Taakomschrijving:

 • Wetenschappelijk praktijkgericht onderzoek ten behoeve van beleidsontwikkeling;
 • Formuleren van beleid en het implementeren van de daaruit voortkomende activiteiten in de vereniging, in samenspraak met leden;
 • Analyse van en advies geven over (complexe) vraagstukken van leden;
 • Bijhouden van (toekomstige) ontwikkelingen, begeleiden van werkgroepen op gekozen thema’s en vertalen van deze thema’s naar onze leden;
 • Initiëren en organiseren van thema-specifieke activiteiten in samenwerking met leden en betrokken belanghouders;
 • Opstellen van beleidsnotities en rapportages;
 • Adviseren van leden over governancevraagstukken.

We bieden je de gelegenheid je verder te ontwikkelen. Dit onder meer door deel te nemen aan bijeenkomsten, die we zelf organiseren voor onze leden, en aan de opleidingen van de NVTZ Academie.

Tenslotte heeft iedereen in het team van de NVTZ zijn eigen specialisatie, maar houden we elkaar graag op de hoogte en denken we desgevraagd met elkaar mee. We werken allemaal zelfstandig, maar er is ook ruimte om even bij te praten.

De collega die wij zoeken brengt het volgende mee:

 • HBO of universitair werk- en denkniveau (bedrijfskunde, bestuurskunde, gezondheidswetenschappen);
 • Kennis en ervaring met beleidsontwikkeling en implementatie 
 • Affiniteit met zorg en welzijn
 • Kennis op het gebied van governance en affiniteit met toezichthouden is een pré;
 • Uitstekende communicatieve- en schrijfvaardigheden
 • Flexibele, zelfstandige werker en in staat om snel nieuwe onderwerpen op te pakken en in te spelen op nieuwe ontwikkelingen
 • Sensitief en actief kunnen bewegen in een ledenorganisatie;

De voordelen van werken bij de NVTZ; ons aanbod

Is er een wederzijdse match? Dan doen wij je graag een aanbod bestaande uit:

 • Een salaris conform de CAO-ziekenhuizen schaal 60 (€3.953- €5.791) bij een fulltime dienstverband van 40 uur),
 • 28 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband),
 • Een goede pensioenregeling waarvan de werkgever een deel van de premie betaalt.

De NVTZ hanteert voor het overige eigen arbeidsvoorwaarden waar onder andere opleidingen, telefoon, laptop, hybride werken en teamdagen onder vallen.

De aanstelling is voor één jaar, waarna aanstelling voor onbepaalde tijd mogelijk is.

Wat is en doet de NVTZ

Van raden van toezicht in zorg en welzijn wordt verwacht dat ze toezien op de belangen van de organisatie, patiënten, cliënten, medewerkers en andere maatschappelijke belanghebbenden. Dat is geen gemakkelijke opgave, omdat verschillende belangen dikwijls tegen elkaar afgewogen moeten worden.

De NVTZ is een onafhankelijke en actieve vereniging die zich in zet voor de ontwikkeling van de interne toezichtfunctie en voor professionalisering van het vak van het toezichthouden. Dit doet de NVTZ in afstemming en samenwerking met de leden van de vereniging en met belanghouders zoals het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), de Brancheorganisaties Zorg (Boz) en de Nederlandse Vereniging voor Zorgbestuurders (NVZD), Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, Nederlandse Zorgautoriteit en verenigingen van toezichthouders in andere sectoren zoals Wonen en Onderwijs.

De NVTZ heeft oog voor actuele vraagstukken in zorg en welzijn zoals arbeidsmarktvraagstukken, persoonsgerichte zorg en positieve gezondheid. In ons meerjarenbeleidsplan staan belangrijke thema’s voor de komende jaren centraal waaronder duurzaamheid, arbeidsmarkt, diversiteit en innovatie. Samenwerking met onze leden is essentieel om zicht te hebben op en in te spelen op ontwikkelingen.

Het bureau is gevestigd aan de Europalaan 500 en op een bedrijventerrein waar veel leuke activiteiten worden georganiseerd. Je gaat samenwerken met collega’s met diverse vakgebieden; directie, beleid, communicaties, project -en facilities.  

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Ans Verstraeten, adjunct-directeur van de NVTZ door te mailen naar communicatie@nvtz.nl, of te bellen naar 030-7370085. 

Solliciteren

We zien graag kandidaten die echt werk willen maken van deze functie. Denk je dat jij dit bent? Dan ontvangen we je sollicitatiebrief en cv graag uiterlijk 23 oktober. Deze kun je mailen naar bureau@nvtz.nl. Sollicitaties na deze datum worden niet in behandeling genomen. De eerste gespreksronde zal begin november plaatsvinden.

Het laatste nieuws

Jaarlijkse bestuursdagen in Tilburg

Op 23 en 24 augustus 2023 werden de jaarlijkse bestuursdagen in Tilburg doorgebracht. Tijdens deze dagen heeft het bestuur een...

Gevraagd: ervaringsplekken in de raad van toezicht vanaf medio oktober 2023

Heeft u binnen uw organisatie behoefte aan een frisse blik, aan een nieuw perspectief? En wilt u tegelijkertijd bijdragen aan een hoogwaardige diversiteit in uw raad van toezicht?

Eendaagse over “Toezien vanuit ervaringsdeskundig perspectief”

Doel van deze eendaagse is een waaier van mogelijkheden en ervaringen te delen. Daarnaast is er ruimschoots gelegenheid voor het onderlinge gesprek van de deelnemers die ieder natuurlijk hun eigen ervaringen of opvattingen meebrengen. We zullen ook stilstaan bij misverstanden of vooroordelen op dit onderwerp.